Interjú az ESETLEG üzletvezetőjével

A Bálna egyik legnagyobb és legtrendibb vendéglátóhelye, az ESETLEG Bar & Bistro már lassan 3 hónapja a lebomló szívószálainkat használja. A váltás okáról és hatásáról Balázs Mátéval, az ESETLEG üzletvezetőjével beszélgettünk.

Mi motivált titeket arra, hogy lecseréljétek a klasszikus műanyag szívószálakat?

„Alapvetően az, hogy próbálunk minden egyes részletben körültekintően és optimálisan eljárni. Ebbe beletartozik az ételek minősége, a kiszolgálás minősége és az általunk kibocsájtott szemét és hulladék mennyisége is. Számunkra mindig fontos volt, hogy a környezettudatos felhasználást szem előtt tartsuk. Amellett, hogy ebben elsők akarunk lenni, nem csak ez vezérel minket. Ez nem nehéz váltás, és abszolút elérhető. Osztani szeretnénk ezt a gondolkodásmódot, és fel szeretnénk hívni a figyelmet arra, hogy ezeket a lépéseket most kell megtenni, hogy megóvjuk a környezetet.”

Hogyan kommunikáljátok, hogy ezek nem a megszokott szívószálak?

„Az EcoHills-es matricákon túl a bartenderek és felszolgálóink nagyon szívesen beszélnek róla, ha megkérdezik vagy megemlítik a vendégek.”

Van vásárlói visszajelzés, vagy reakció ezekkel kapcsolatban?

„Nagyon pozitív a reakció. Maga a lebomló szívószál különlegességnek számít, sokan nem ismerik, vagy nem hallottak róla. Mindenkinek az alap műanyag van a fejében, és meglepi őket ez az alternatíva, amit mi elismerésnek veszünk.”

A környezettudatosság szempont a fiatalabb vendégek szemében?

„Szerintem mindenképp szempont előttük. Valamilyen szinten ez minőségi gondolkodásmódot tudhat magáénak. Nyilván trendi, hogy kevésbé pazarló, és szerintem ezzel könnyen lehet azonosulni.”

Gondolkodtatok már azon, hogy további termékeket is lebomlóra váltanátok?

„Igen. Számunkra a következő lépés, hogy olyan szalvétákat fogunk beszerezni, amelyek újrahasznosított papírból készültek. Tervben van még a zacskók és csomagolóanyagok leváltása is lebomlóra. Egyébként az alátéteket már mind újrahasznosított papírból gyártatjuk.”

És hogyan találtatok az EcoHills-re?

„Egy tulajdonosi kérés után – miszerint váltsunk környezetbarát szívószálakra – kezdtem el kutakodni a témában. A Night Mayor Budapest tagjaként, a Szívószálmentes Augusztus program keretein találtam rátok.”

Elégedett vagy a szolgáltatásunkkal?

„Maximálisan. A lelkiismeretes munkátok mellett látni, hogy nektek is szívügyetek a környezet megóvása. Amikor titeket választottunk, fontos volt számunkra, hogy nektek is személyes célotok legyen mögötte.”

Az ESETLEG egyébként 3 hónap alatt majdnem 60 kiló felesleges műanyaghulladéktól óvta meg a környezetet azzal, hogy lebomlót használ.

Köszönjük a bizalmat!

Válassz lebomlót, válassz EcoHills-t!