A JÖVŐ ALAPANYAGA?

Az utóbbi fél évben drasztikusan nőtt azoknak az országoknak a száma, akik a műanyag termékek mielőbbi betiltása mellett döntöttek. Felmerülhet a kérdés, hogy a több száz tonna termék betiltása esetén milyen nem (vagy kevésbé) káros alternatívák jöhetnek számításba, és ezeknek az ára milyen mértékben különbözik a megszokott megoldásoktól.

A PLA (politejsav) egy biológiailag lebomló „műanyag”, amit magas keményítőtartalmú növényekből (pl. kukorica, búza) állítanak elő. Tapintásra, kinézetre majdnem teljesen megegyezik a polietilénből készült tárgyakkal. Hihetetlen, de megfelelő körülmények között akár 2 hét alatt is lebomlik, szemben a szokványos műanyaggal, aminek 200-1000 évre van szüksége!

A hamarosan bekövetkező magyarországi drágulás a nem lebomló termékek terén elősegíti, hogy árban csak minimálisan térjen el a PLA, így nem fog plusz költséget jelenteni a környezetbaráttá válás.

Az EcoHills-nél lebomló szatyrok, tányérok, evőeszközök, poharak, és más környezetbarát termékek is elérhetőek lesznek a közeljövőben.